Kategorier
Filmer

Saga 22 september 2022

Kategorier
Kurser, Läger & Event

Ovanligt hästdagläger 12-13 augusti v.32 2023

För barn och ungdomar från 7 år och uppåt som är nyfikna och intresserade av hästar och hur de fungerar.
Tid: kl.9.00- 16.00.
Dessa två dagar fokuserar vi på att samarbeta med hästen från marken, genom olika övningar. Där barnen tillsammans får lära sig att få hästen att följa dem. Utmaningar med olika hinder, banor och bollar. Prova rida med en flagga, rida och kasta lasso samtidigt. Tid att  borsta, fläta mannen och bara vara med hästen.
2 träningspass med häst per dag. Även teori. Tillåter vädret så badar vi i en närliggande sjö.
Ingen tidigare hästvana krävs, har du stor erfarenhet anpassar jag uppgiften efter det och ger dig nya roliga utmaningar. Det går bra att komma med sin egen häst utan extra kostnad. Max 10 st.
Pris 1.900 kr inkl. lunch och mellanmål

     

Kategorier
Kurser, Läger & Event

2 dagars Voltigeläger utan övernattning 7-8 augusti v.32 2023

Tid: kl.9.00-16.00.
Lägret vänder sig till barn och ungdomar från 7 år och uppåt, både tjejer och killar.
Ingen tidigare erfarenhet av voltige krävs, vi lär dig! Har du tidigare erfarenhet av voltige ger vi dig nya utmaningar.
Välkommen till Ängen på 2 dagars voltigeläger utan övernattning. Det är 21:e sommaren i rad som de populära voltigelägren arrangeras.
Vi kommer att ha två träningspass med häst om dagen. Vi har även teoripass. Dessutom pysslar vi med hästarna, leker och badar i närliggande sjöar.
Hästarna vi använder är utbildade voltigehästar. Det betyder att de är vana vid de övningar vi gör, så att du kan känna dig trygg. Säkerheten är mycket viktig och ligger på högsta nivå. Under lägret är alla deltagare försäkrade genom mitt företag och LRF.
Max 12 deltagare.
Pris 1.900 kr/st inkl.lunch och mellanmål

Kategorier
Kurser, Läger & Event

Ridläger 31 juli-4 augusti v.31 2023

Välkommen till Ängen den 1-5 augusti v.31 2022 på 5 dagars ridläger. Det är måndag till fredag v. 32. Lägret vänder sig till ungdomar från 13 år och uppåt med ridvana.
Det är ett personligt läger med fokus på balans, samspel och säkerhet.
På Ängen jobbar vi med mjuka metoder, där ömsesidighet och samförstånd mellan häst och människa är av yttersta vikt.
Under lägret kommer du att få ta hand om en egen häst. Den utvecklas du tillsammans med efter din egen förmåga. För att göra det på bästa sätt delas Ni in i mindre grupper med max 5 ryttare. Vi rider/jobbar med häst 2 pass om dagen, där vi varierar uteritt med att rida på ridbanan/ridhus, både dressyr och hinderövningar. Ett teoripass om dagen. Du kommer även att få möjlighet att prova på att jobba med hästen från marken. Det går även bra att komma med sin egen häst utan extra kostnad. Den får en egen hage och fodras med Ängenhö.
Vi börjar kl.10.00 på måndagen och avslutar med en uppvisning för föräldrar och vänner på fredagskvällen kl.17.00. Efter uppvisningen bjuds det på fika.
Max 8 st.
Pris 5.400 kr inkl. mat och boende

Kategorier
Uppvisningar 2022-

Gnestadagen, centrala Gnesta-Thuleparken 4 juni 2022

Kategorier
Uppvisningar 2022-

Öppet hus på Stall Ängen under Vårspiran 7 maj 2022

Kategorier
Kurser, Läger & Event

3 dagars Voltigeläger 12-14 juli v.28 2023

Lägret vänder sig till barn och ungdomar från 6 år och uppåt.
Ingen tidigare erfarenhet av voltige krävs, vi lär dig! Har du tidigare erfarenhet av voltige ger vi dig nya utmaningar.  Det är 21:e sommaren i rad som de populära voltigeläger arrangeras.
Välkommen till Ängen på 3 dagars voltigeläger.
Vi kommer att ha två träningspass med häst om dagen. Vi har även teoripass. Dessutom pysslar vi med hästarna, leker och badar i närliggande sjöar. Avslappningsmassage finns också med på programmet.
Hästarna vi använder är utbildade voltigehästar. Det betyder att de är vana vid de övningar vi gör, så att du kan känna dig trygg. Säkerheten är mycket viktig och ligger på högsta nivå. Under lägret är alla deltagare försäkrade genom mitt företag och LRF.
Om du vill kan du sova hemma och vara med under hela dagen. Max 12 deltagare på lägret. Vi är minst 2 ledare.
Gör anmälan på camilla@stall-angen.se
Pris: 3.200 kr för 3 dagar inkl. mat och boende   

Kategorier
Kurser, Läger & Event

Dagridläger 8-9 juli för nybörjare eller mindre erfarna ryttare v.27 2023

kl. 9.00-16.00.
För barn och ungdomar från 7 år och uppåt som har liten eller ingen tidigare erfarenhet av hästar.
Under detta läger lär de sig att umgås med hästen på ett tryggt och säkert sätt. Hur man gör i ordning hästen innan och efter ridningen och tar hand om hästen. Vi rider 2 ggr/dag på trygga hästar och vi har även teori.
Lär dig förstår hästens signaler och hur de ”pratar” med oss.
Du får prova på att galoppera under kontrollerade former, om du vill. Vi kommer mest rida i ridhuset men lite utanför i naturen också.
Tillåter vädret så badar vi en närliggande sjö.
Max 8 deltagare.
Pris 1.900 kr/deltagare inkl. lunch och mellanmål

Kategorier
Kurser, Läger & Event

5 dagars Voltigeläger 26-30 juni v.26 2023

För 21:e sommaren i rad anordnas det populära voltigelägret!
Lägret vänder sig till barn och ungdomar från 8 år och uppåt.
Ingen tidigare erfarenhet av voltige krävs, vi lär dig! Har du tidigare erfarenhet av voltige ger vi dig nya utmaningar.
Alla deltagare får en voltige t-shirt (värde 350 kr) under detta läger.
Välkommen till Ängen på 5 dagars voltigeläger.
Vi kommer att ha två träningspass med häst om dagen. Dessutom pysslar vi med hästarna, leker och badar i närliggande sjöar. Avslappningsmassage finns också med på programmet. Hästarna vi använder är utbildade voltigehästar. Det betyder att de är vana vid de övningar som vi gör, så att du kan känna dig trygg. Säkerheten är mycket viktig och ligger på högsta nivå. Under lägret är alla deltagare försäkrade genom mitt företag och LRF.
Max 12 deltagare på lägret. Vi är 2 ledare. Erbjudande: Anmäl innan den 31/12 2022 och få 200 kr i rabatt.
Anmälan = anmälningsavgiften betald.  Anmäl på camilla@stall-angen.se
Pris 4.300 kr/deltagare för 5 dags voltigelägret inkl. boende och mat

Möjlighet att beställa fotobok en fotobok från 5 dagars Voltigelägret, tagna av en professionell fotograf. Hård inbunden bok på 24 sidor med ca 70 bilder. 520 kr/bok inkl. frakt inom Sverige

Kategorier
Kurser, Läger & Event Vilande

Vuxen-Barn kurs 22-23 mars v.16 2023

Välkomna till en kurs på Ängen som vänder sig till vuxna och deras barn. 2 dagars intensivt umgänge med hästarna, där du utöver säker hästhantering och ridning också får lära dig att sköta om en häst. Här lägger vi grunden för en trevlig och glädjefylld tid tillsammans med hästar. Du behöver inte ha tidigare erfarenheter utav hästar. Det viktigaste är att du är intresserad av att lära dig. Har du stor erfarenhet av hästar anpassar jag svårighetsgraden efter det.
Vi jobbar med hästarna 2 pass/dag och ett teoripass/dag. Du får ha en och samma häst under kursen att utvecklas tillsammans med. Det går bra att komma med sin egen häst utan extra kostnad. Första passet ägnas åt att träna med hästen från marken för att bygga upp en fin relation mellan er.
Max 8 st.
Vi börjar kl.10.00 på lördagen och avslutar ca kl.16.00 på söndagen.
Pris 2.950 kr per deltagare inklusive vällagad och god mat samt logi.

Kategorier
Kurser, Läger & Event Vilande

Frihetsdressyr 15-16 april v.15 2023

Drömmer du om att rida i total frihet utan utrustning?
Vill du förstå hästar på djupet, så att tränset blir överflödigt?
Vill du uppleva ett finstämt sampel mellan häst och människa?
Vill du lära dig att röra dig tillsammans med hästen?
Vill du prova att rida med bara en halsring eller kanske helt utan tyglar?
Då ska du gå den här kursen!
Lär dig hur man kommunicerar med hästar på ett tryggt och säkert sätt, så att risken för olyckor minskar betydligt . Lär dig tolka hästens små signaler och hur du på ett enkelt och tydligt sätt kan påverka din häst genom ditt kroppsspråket och ditt mentala fokus. Vilka signaler sänder du ut och hur uppfattar hästen dig?
Du kommer att få lära dig grunderna i säker hästkommunikation eller bygga vidare på dina tidigare kunskaper. Du får låna en häst från gården och göra en härlig resa mot en djupare förståelse och större förtroende för varandra. Det går även bra att komma med sin egen häst utan extra kostnad. Vi börjar vår resa med relationsbyggande från marken.
Vi startar med teori kl.10.00 på lördagen och avslutar kl.16.00 på söndagen.
Max 8 deltagare.
Pris 3.100 kr inklusive vällagad, god mat och logi

Kategorier
Kurser, Läger & Event

Vuxen Voltigekurs 1-2 april v.13 med övernattning 2023

Denna kurs vänder sig till modiga och omodiga vuxna som är nyfikna på att prova på och träna voltige under prestigelösa former. Inga förkunskaper krävs, vi tränar för att det är roligt och för att må bra. Gården bjuder på en lugn och harmonisk atmosfär där det finns tillåtelse att testa nya saker. Mjukgörande gymnastik på marken, på 3 st trähästar och en stor, trygg häst. Hästarna vi använder är utbildade voltigehäst. Det betyder att hästen är van vid de övningar vi gör, så att du kan känna dig trygg. Säkerheten är mycket viktig och ligger på högsta nivå. Under lägret är alla deltagare försäkrade genom mitt företag och LRF. Alla övningar sker på dina villkor, inget tvång. Du kan vara med du också, jag lovar!
Vi startar kl.10 på lördagen och avslutar ca kl.13.00 på söndagen
Pris 2.700 kr/ deltagare inkl. boende, frukost, middag, 2 st luncher och 3 träningspass

Kategorier
Kurser, Läger & Event

Samspela med hästen löst kurs 25-26 mars v.12 2023

Under denna kurs tränar och fördjupar vi oss i basic kommunikation mellan häst och människan från marken, på ridbanan eller i ridhuset. Genom privat undervisning eller 2 och 2 under en lektion. 2 st teorilektioner ingår och tid till feedback.
Lär dig hur du kan samverka med hästen utan tyglar eller grimskaft. Ge en riktning eller be hästen kom till dig. Hur ska du belöna hästen? Vad motiverar hästen och vad motiverar dig? Hur hittar du glädjen i samvaron med hästen? Vad är mentalt fokus och hur använder vi det? Lära dig läsa av hästens alla finstämda signaler och känslotillstånd. Samspela genom att både ge plats och ta plats på ett sunt sätt.
Gården Ängen bjuder på en rogivande och vacker atmosfär med de bästa förutsättningarna till personlig utveckling.
Kom med din egen egen häst eller låna en av Ängens trevliga hästar.
Vi start kl.10 på lördagen och avslutar ca kl.13.00 på söndagen.
Pris 2.900 kr inkl. boende, frukost, middag, 2 st luncher, 3 privat lektioner, 2 teoripass

Kategorier
Kurser, Läger & Event

Voltigedag på Ängen den 7 januari v.1 2023

För barn och ungdomar från 7 år och uppåt.
2 st voltigeträningar i ridhuset under 1 dag.
Gör de övningar du själv vill och vågar. Ingen tidigare voltige eller hästerfarenheten krävs. Erfarna deltagare är också mycket välkomna och får då nya utmaningar på hästryggen. Vi borstar och gör i ordning hästen tillsammans.
Hästarna vi använder är utbildade voltigehästar. Det betyder att de är vana vid de övningar som vi gör, så att du kan känna dig trygg. Säkerheten är mycket viktigt och ligger på högsta nivå.
Ta med egen matsäck som äts inne i varm mysig stuga.
Dagen börjar kl.10.00 och slutar kl.14.00.
Pris 400 kr/ st. Max 12 deltagare. Anmäl på camilla@stall-angen.se

Kategorier
Kurser, Läger & Event

2023

Kategorier
Gårdens Hästar

Lukas

Ängens Lukas
Nordsvensk brukshäst
Född: 2022
Far: Bergman 2043
Mor: Freja
Ägare: Camilla Paraniak

Föddes på Ängen den 12 maj 2022

Kategorier
Gårdens Hästar

”Balder”

”Balder”
Gansksteris

Lettiskt kallblod

född: 2011
Far: Saikas
Mor: Gildija

Ägare: Camilla Paraniak

Kom till Ängen mars 2022

Kategorier
Kurser, Läger & Event

Grundkurs Akademisk Ridkonst med Camilla Paraniak 26 november v.47 2022

vuxenkurs
En dags intensivt tränande för att bli en klokare och mer balanserad ryttare. Både för dig som är nyfiken på akademisk ridning och vill lära dig grunderna eller redan har kommit en bit på vägen. Kom med din egen häst (alla raser är välkomna!) eller låna en utav mina hästar, som redan går i den akademisk skolan. Du får 2 st privatlektioner och studerar de andra ryttarnas lektioner, allt för att få högsta kvalité i undervisningen.
Vi jobbar vidare därifrån du befinner dig just nu. Två privata 30 minuters ridpass och ett gemensamt teoripass under dagen. Gården Ängen bjuder på en rogivande och vacker atmosfär med de bästa förutsättningarna till personlig utveckling.
Vi startar dagen kl.9.00 med teori. Varmt välkomna till en givande dag med god mat och trevlig samvaro!
Ridhus finns på gården.
Max 7 ryttare på kursen.
Pris 1.700 kr inklusive lunch och fika, boxplats alt. lånehäst  

Kategorier
Vilande

VuxenBarn-kurs 24-25 september v.38 2022

Välkomna till en kurs på Ängen som vänder sig till vuxna och deras barn. 2 dagars intensivt umgänge med hästarna, där du utöver säker hästhantering och ridning också får lära dig att sköta om en häst. Här lägger vi grunden för en trevlig och glädjefylld tid tillsammans med hästar. Du behöver inte ha tidigare erfarenheter utav hästar. Det viktigaste är att du är intresserad av att lära dig. Har du stor erfarenhet av hästar anpassar jag svårighetsgraden efter det.
Vi jobbar med hästarna 2 pass/dag och ett teoripass/dag. Du får ha en och samma häst under kursen att utvecklas tillsammans med. Det går bra att komma med sin egen häst utan extra kostnad. Första passet ägnas åt att träna med hästen från marken för att bygga upp en fin relation mellan er.
Max 8 st.
Vi börjar kl.10.00 på lördagen och avslutar ca kl.16.00 på söndagen.
Pris 2.800 kr per deltagare inklusive vällagad och god mat samt logi.

   

Kategorier
Vilande

Öppet hus 7 maj v.18 med uppvisning, försäljning, ponnyridning & barnteater i ladan samt prova på voltige

Öppet hus tillsammans med andra aktörer i ”Vårspiran i Gnestabygden” kl.10-16.
Vi håller till utomhus men skulle vädret vara tråkigt så kommer vi vara inne i ridhuset.
Ponnyridning kl.11-15 för 40 kr/st. Även vuxna kan prova på eller rida tillsammans med sitt barn, då ponnyn är av storlek stor häst.
Voltigeuppvisning kl.13.00 av barn- & ungdomsgruppen från Stall Ängen. Även riduppvisning i frihetsdressyr.
Prova på Voltige- gymnastik på hästryggen- kl.13.30 för både barn och vuxna, 40 kr/ st.
Barnteater i ladan kl.12 och kl.14 och försäljning av barnböcker. Möt författaren och även tecknaren till barnböckerna. Tecknaren har även en utställning med sina verk.
Fotograf Robert Paraniak ställer ut porträtt på kända människor.
Försäljning av muggar och kuddar med unika hästmotiv från gården, fina rosenknopps- pelgoner.
Utlottning av fina produkter från Stall Ängen.
Kom och se hur hästarna bor och se vad för skoj som erbjuds på Ängen.
Rabatt erbjudande som endast gäller denna dag.
Endast denna dag försäljning av smarrigt hembakat fika och kaffe.
Det är bara att dyka upp denna dag, ingen föranmälan. Varmt Välkomna!