Gården

 

angen_gnesta

På gården finns både ridhus och utomhus ridbanan. Det finns även fina ridvägar i närområdet.

På Ängen går alla valackar i lösdrift. Med det menas att de går ute dygnet runt, året om. Här ser du dem i vindskyddet som de kan gå in och ut i som de själva vill.
Stona står i stora boxar i stallet på natten under vintern.
Under vintersäsongen får de vatten i uppvärmda tunnor, så hästarna har alltid tillgång till vatten. De fodras i foderhäckar och småmaskiga hönät på en väldränerad och bra uppgrusad yta.

Hästarna på Ängen har alltid tillgång till fräsch vatten även vintertid, tack vare ThermoBar tunnorna som värmer vattnet på vinter och håller det svalt om sommaren. Så här ser det ut på vintern i stonas hage.

 

 

 

 

 

På vintern får hästarna stockar av tall att tugga på.
Det uppskattas mycket av dem.

 

 

 

 

 

 

 

Det är ofta liv och rörelser i hagarna. Valackarna leker annorlunda mot stona. Valackerna leker bland annat genom att stå på bakbenen och ”munhuggas” (som bilden visar) medan stona oftast dra några repor i fullt fart och busar runt men de står inte på bakbenen på samma sätt som valackerna.

På den här bilden är det Devon och Hubbe som är i farten.

För att se en film när de leker tryck på ”BILDER OCH FILMER” i menyn.

 

 

 

 

 


Så här ser en utav foderburarna ut. Här är alla 4 stona så överens att det äter från samma. Bilden är tagen en klar och kall januarimorgon, när termometern visade på – 15 grader.